Чому Windows?

Опубліковано Entropy 13 Вересень, 2008 - 21:11
версія для друку

Вам здається незвичайною назва мого блогу? Перш ніж кидати у мене камінням знайдіть хвилиночку та прочитайте цей текст до кінця. Я намагаюся зрозуміти тих людей, які використовують Windows. Я знаю дві категорії таких людей:

  1. Люди, які не пробували щось інше, які ще не зрозуміли, що лінукс насправді добрий і не кусається :)
  2. Люди, які спробували вільне ПО і повернулися на Вінду.

І якщо ми знаємо, що робити з першою категорією: розповідати про Лінукс, давати корисні поради, допомагати  у налаштуванні, показувати переваги Лінукса, то з другою категорією такого не вийде. Вони кажуть, що спробували Лінукс, налаштували все, але зрозуміли, що Ворд працює краще, ніж Опенофіс і стали користуватися Windows. Особисто в мене є знайомий, який 5 років сидів, ні не на Лінуксі, на Солярісі, сам писав до нього софт, а потім йому це набридло і він став використовувати Windiws Vista, кажучи, що як для юзера це краще.  Але це не заважає йому бути дуже крутим адміном, і адміниструвати FreeBSD  на роботі :)

Усі такі люди, яких я поважаю, поважаю їхню думку, кажуть, що під Windows написано набагато більше програм, що програми під них працюють набагото краще, ніж їхні безкоштовні аналоги.

А що залишається нам - борцям за вільне ПО, за Лінукс? Ми не повинні лаяти Windows, Microsoft, а повинні врахувати слова таких людей. Ми та девелопери Лінукса та програм під нього маємо максимально вдосконалювати наші програми, робити їх надійнішими, більш дружніми для користувачів.

Крім того, однією з причин для використовування саме Windows є наявність специфічних програм: AutoCad, PhotoShop, професійних програм для роботи зі звуком, трьохвимірним зображенням тощо. Що ж можна сказати на таке? На мій погляд, це досить просто вирішується. Якщо нас стане багато, якщо кожен з нас порекомендую Лінукс - чудову операційну систему - своїм знайомим архітекторам, конструкторам, інженерам та іншим фахівцям, то нас тане зовсім багато, і для нас всі ці програми напишуть, як написали драйвера для мого принтера:) Вони будуть платними, але будуть. Наприклад, платний Матлаб під Лінукс вже є.

Так що? Вперед!! 3, 2, 1! Are you ready to run?

Ваша оцінка: Немає Усереднена оцінка: 3.7 (3 голосів)
Додати поточну сторінку в соціальні закладки
Доданий в Опубліковано Entropy 13 Вересень, 2008 - 21:11

Коментарі

Оксана (гість) | 15 Березень, 2013 - 22:39

Багато людей про лінукси навіть не чули. Виробники , які пропонують компютери в торгових мережах з уже встановленими на них лінуксами чомусь ставлять "голі" дистрибутиви без додаткових програм і абсолютно без всяких інструкцій користувачам. Як правило це англомовні версії. Все це працює як антиреклама лінуксам. Таке життя...

Anonymous (гість) | 2 Серпень, 2009 - 10:13

Більшіть людей звикли до вінди і не хочуть змінювати свої звички і є консерваторами яких лякає щось нове, а головне щось мало для них зрозуміле. Задля маштабного розповсюдження потрібно більше інформації, пояснення переваг, і конкурентні умови. В своїй більшості вінда є піраткою тому легкодоступна красива проста для користувача початківця.

Vitovt | 5 Серпень, 2009 - 17:20

Все, пішов шукати смаженого півня з відповідним дзьобом ...

[url=http://grusha.org.ua][img]http://linux.grusha.org.ua/sites/default/files/u43/kerivnykproektu2.png[/img][/url]

Гарфілд (гість) | 7 Липень, 2009 - 17:12

Лінукс дуже люблю, але комп погано тягне... Поки новий не з'явиться, доводиться користуватися XP-шником.

Aviv_ua (гість) | 26 Серпень, 2009 - 00:33

Це дуже залежить від софта. В мене на старому компьютері (Дюрон800, 128м пам'яті) в легких віконних менеджерах лінукс працював набагато краще ніж ВіндовсХР

Vitovt | 5 Серпень, 2009 - 17:18

Значить треба підібрати дистрибутив з меншими вимогами. Загалом Лінукс менш вимогливий до ресурсів і, що головне, більш гнучкий, ніж Windows.

Можна повідключати зайві служби, вибрати легкі віконні менеджери і набір програм - і ситуація зміниться на протилежну.

[url=http://grusha.org.ua][img]http://linux.grusha.org.ua/sites/default/files/u43/kerivnykproektu2.png[/img][/url]

vitaliy (гість) | 11 Березень, 2009 - 07:54

та не тільки венда піратська- практично 99.9% софт крадений. ану скажіть но вендовози в кого офіс фотожаба антівірус феєрвол куплені? ну з вендою з горем пополам ясно, так як майже всі буки йдуть з нею. Хоча по статистиці 70% (це в нас) ставлять ХРенработает (обратно ж крадену). а чого ця венда варта? в неї ж як в латиша х... і душа. що можна прочитати в ній без додаткового софта? чи послухати чи подивитись? а статті криминального кодексу за піратсво, між іншим, ніхто не відміняв, і вже не одна фірма влетіла на кругленьку суму. скоро і за пересічних громадян візьмуться. і не надоїло постійно нарощувати залізо? так що стоє мабуть подумати.

bodoshefer (гість) | 14 Грудень, 2008 - 11:37

Я не проти Лінуксу, у мене є знайомі "лінуксоїди" (я принаймні їх так називаю), але навіть вони на роботі і для роботи юзають Вінду.
Моє знайомство з Лінукс почалось з Убунту. Взяв компакт і хотів встановити на інший розділ паралельно з Віндовс. У мене на той час клавіатура була USB. Так от Убунту не зміг розпізнати мою клавіатуру і я не зміг під ним попрацювати. Вважаю, що це дуже прикра помилка, але мій авторитет до Лінукса був підірваний однозначно.

І потім, ми привикли працювати у Віндовс, ми не хочемо покидати цю зону комфорту, якщо нас щось не задовільняє то, ми знаходимо більше переваг на користь Віндовс.

І ще одне,на мою думку, чому більшість людей користується Віндовс, це те, що вона до сих піратська. Якби нас заставили поголовно використовувати ліцензійну Віндовс, я думаю прихильників Лінукс прибавилось би одразу десь так процентів на 30.

анонімус (гість) | 29 Липень, 2009 - 08:41

А з приводу підтримки заліза, так тут дійсно буває різне. Я назавжди зав'язав з віндою 2 роки тому коли потрібне мені обладнання - блютуз-модуль і принтер НР (з офіційними драйверами!!!) не захотіли потоваришувати з моєю віндою. А от під лінуксом мені лише треба було встановити додаток для блютуз (bluez) і вибрати мій принтер у списку принтерів CUPS.

Саме так я зрозумів, що "зона комфорту" - це просто набір компромісів із "баґами" вінди...
У будь-якому разі, нам - спільноті лінукс - потрібно активно докладати зусиль для популяризації улюбленої ОС, у тому числі брати участь у розробці драйверів і виправленні існуючих дефекті.

анонімус (гість) | 29 Липень, 2009 - 08:33

Я лінуксоїд, і на роботі користуюся віндою. Чому? Тому що я розроблюю ПЗ для вінди - мені було б дуже незручно мати дві ОС і переключатися на лінукс лише для того, щоб почитати пошту або полазити в інеті :)

Назар | 11 Березень, 2009 - 08:12

>>клавіатура була USB. Так от Убунту не зміг розпізнати мою клавіатуру

Нещодавно моя клавіатура вкотре захлинулась пивом, довелось підключати резервну безпровідну, досить-таки стару клавіатуру.

Так-от, Убунту її прийняв як рідну, без жодних нарікань.

Раз на раз не випадає. :)

Nazarium (гість) | 23 Жовтень, 2008 - 11:25

< Крім того, однією з причин для використовування саме Windows є наявність специфічних програм: AutoCad, PhotoShop... >

На даний час є непогані аналоги CAD програм такі як: Bricscad (аналог AutoCad зі схожим інтерфейсом та принципом проектування, платний але ціна значно менша ніж для AutoCad), Медуза та інші.
Також 1С Бухгалтерія вер. 8,1 повність працю на базі Лінукса (без емуляцій)
Отже ситуація покращується ;)

Anonymous (гість) | 14 Жовтень, 2008 - 15:51

Що таке "ПО"?

Anonymous (гість) | 14 Жовтень, 2008 - 17:50

Те ж саме, що і ПЗ, тільки по кацапськи. ;)

Написати нове повідомлення

Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
  • Дозволені теги HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tbody> <tr> <td> <sub> <sup> <p> <br /> <div> <h2> <h3> <h4> <img /> <hr />

Детальніше про опції форматування

CAPTCHA
Це питання для того, щоб точно визначити, що ви людина, а не злісний спам-робот.
Фото Капча
Введіть букви та цифри показані на малюнку.
RSS-матеріал